Bruk av informasjonskapsler (cookies)

Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på datamaskinen eller mobiltelefonen din av nettleseren du bruker, for å forbedre din brukeropplevelse.

Securitas-direct.no bruker øktinformasjonskapsler og vedvarende informasjonskapsler, for eksempel for å huske dine språkinnstillinger eller når du fyller inn informasjon i et kontaktskjema. Øktinformasjonskapslene slettes når du lukker nettleseren. De vedvarende informasjonskapslene lagres i maksimalt ett år.

Vi benytter også tredjepartsinformasjonskapsler som tilhører et annet nettsted, f.eks. Google Analytics. Slike informasjonskapsler bruker vi for å samle informasjon om antall besøkende til våre nettsider, hvilke sider som er besøkt, hvilken nettleserversjon som er benyttet osv. Dataene som samles inn er anonymiserte og kan ikke brukes til å identifisere deg som person. Denne informasjonen lar oss forbedre og optimalisere nettsidene for våre besøkende.

Ønsker du ikke å bli sporet av Google Analytics på denne eller noen annen webside, last ned Googles opt-out extension.

 

Hvordan kan du reservere deg mot bruk av informasjonskapsler

De fleste nettlesere aksepterer informasjonskapsler som standard. Du kan forhindre at informasjonskapsler blir lagret på din datamaskin ved å endre innstillingene i nettleseren. Her kan du også slette informasjonskapsler som allerede er lagret. Når du reserverer deg mot bruk av informasjonskapsler vil det kunne påvirke din brukeropplevelse og noe av funksjonaliteten på nettsiden, slik som språkinnstillinger, vil ikke fungere optimalt.Du finner linker til instruksjoner for de vanligste nettleserne under. Der hvor det ikke finnes norske veiledninger har vi linket til de engelske.